NGBG MALMÖ

hypnos - film i malmö

Mikrobiograf startar på NGBG

Malmös filmvärld får ett nytillskott nästa vecka när mikrobiografen Hypnos invigs på Norra Grängesbergsgatan. Lokala och experimentella filmer ska visas flera gånger i veckan och satsningen har kommit till tack vare ett samarbete med Malmö stad och bageriet Pågen. Men inspirationen har de hämtat från en annan aktör på gatan.

plan b is legal

Klart: Rockklubben Plan B öppnar lagligt ikväll

Den omtalade rockklubben Plan B på Norra Grängesbergsgatan i Malmö är från och med tisdagskvällen en helt laglig klubb. Efter att ha agerat i gråzonen i flera år har de nu tillstånd för att driva en folkölsklubb och hoppas snart även ha ett alkoholtillstånd på plats.

folk på ngbg 2018

Gatans fest växer för varje år

Norra Grängesbergsgatan är fylld med människor och musik. Den tredje NGBG-festivalen innehåller tjugo scener, de allra flesta bjuder på musik. På tvärgatorna och i gränderna vankas det ännu mer musik och mat.

hymn frågor

Musik & Politik: 3 snabba till 7 band som spelar på NGBG

Den tredje upplagan av malmöitiska gatufesten NGBG är också ”En förfest för demokratin”, då den går av stapeln imorgon – dagen innan valet. Eftersom det är temavecka Musik & Politik på HYMN passade vi på att ställa ett par frågor på temat till några av banden som ska spela.

mer mat, scenkonst & bio

Mer mat, bio och scenkonst på NGBG 2018

Sju nya scener. 167 akter. Mer mat och scenkonst och ett nytt filmprogram. På Norra Grängesbergsgatan förbereder sig just nu medlemsklubbar, scenkonstkollektiv och biltvättar för lördagens NGBG. Årets upplaga av gatufesten blir den största hittills.

a question from the street

ETT FRÅGA FRÅN NGBG

Slår ni ner på mig slår ni ner på hela Malmös kulturliv. Jag behövs för att Malmö ska fortsätta vara Sveriges kulturhuvudstad. Jag är en brygga mellan människor och jag skapar möten som annars inte skulle ägt rum. Det var här det mobiliserades när flyktingvågen sköljde in och tusentals personer ankom till Malmö C dagligen. Det är under mina tak som hemlösa och andra i nöd har fått mat och förnödenheter när det inte erbjudits några andra alternativ. Jag frågar mig dagligen: varför pratar ingen om allt det positiva jag bidrar med till Malmö?

stalls on NGBG at night

NGBG 8 SEP 2018

För tredje året i rad flyttar vi ut på gatan för att tillsammans skapa en gatufest som manifesterar för gemenskap.

Vi kommer att fortsätta att samarbeta med organisationer från tidigare år men hoppas också att nå ut till fler värdar på gatan som vill delta. Detta för att representera den enorma bredd området bjuder på! Alla föreningar, verksamheter och individer kan ansöka här.

Anmäl din sällskap här!.

Carl Richter NGBG-festivalen

Carl Richter

Begränsningar existerar främst i ens sinne.

Han har startat utomhusdagsfesten Upside i Köpenhamn, överlevde NGBG-regnet, blir inspirerad av klubbposters och Nicklas Johansson. Låt oss presentera: Carl Richter.

people and places on Norra Grängesbergsgatan

PROBLEMGATA ÅR UNGDOMARNAS MÖTEPLATS

För att belysa den kreativa verksamhet som finns på gatan har det sedan två år tillbaka arrangerats en festival på gatan, med syfte att att flytta ut de kreativa verksamheterna som gömmer sig och ha en gatufest.

barn festival på NGBG

BARNFEST ENSKIFTET 6–8 JULI

Man ska kunna vara en aktiv del av innehållet hela tiden. Dessutom vill gärna koppla på föreningsliv och civilsamhälle, så att man på Big Five kan hitta ett nytt intresse man kan ägna sig åt resten av året, säger Pella Ström.

actors from the rear on the theatre staircase

FORDÄRVET

"Vi kliver ifrån den klassiska skolan där allt ska ha en mening. Vi vill vara en lekplats för vuxna där vi tillåter oss att vara fjantiga" - Nystartade scenkonstkollektivet Fördärvet på NGBG 26. Välkommen till grannskapet!

a pair of punks

ROCKKLUBBEN SOM SKA RÄDDA GATAN

Dygnet Runt förklarar vad som ligger bakom i en berättelse om utvecklingsbolag, svartklubbar, en ny stadsdelsatlas och ett par långhåriga punkare som Malmö stad hoppas ska rädda Norra Grängesbergsgatan.

"Om staden ser ett värde i vår verksamhet så vore det bästa att de hjälpte oss att bli den första helt lagliga medlemsklubben. För det är i tryggheten och gemenskap som värdet finns.", säger Carlo Emme.

konstmuseum in rosengård?

KONSTMUSEUM I ROSENGÅRD?

Alliansen, MP, V och FI tycker alla att förslaget om en placering i Rosengård är att föredra. S har inte satt ner foten ännu och SD har ett helt annat förslag: Entré.

a stage in the al amili garage

Så blir NGBG 2017

Förra årets succé med festivalen NGBG på Norra Grängesbergsgatan i Malmö har lagt grunden till en ännu större festival i år. Förra årets 13 scener med runt 80 akter har i år blivit 21 scener med 155 akter.

Bateria malmö playing drums

5000 besökare på NGBG 2016

På facebook hittar man bara lovord under söndagen: ”Helt otroligt bra genomfört”, ”fantastisk festival”, ”det var en magisk dag – bästa som hänt på väldigt länge och helt unikt” och ”det kändes som allt det Malmöfestivalen borde vara”. Oskar Ponnert, som bloggade om Norra Grängesbergsgatan i flera år skriver ”Helt fenomenalt. Vilken energi som släpptes lös!”. Musikarrangören Annika Westman har varit i branschen i många år och skriver ”Många hundra festivaler har jag besökt, som musiker, publik eller agent, men NGBG, gatufestivalen på Norra Grängesbergsgatan igår, var verkligen unik.”