DIN GATA, DIN FEST, DIN RÖST, DITT VAL .

stalls on NGBG at night

NGBG 8 SEP 2018

För tredje året i rad flyttar vi ut på gatan för att tillsammans skapa en gatufest som manifesterar för gemenskap.

Vi kommer att fortsätta att samarbeta med organisationer från tidigare år men hoppas också att nå ut till fler värdar på gatan som vill delta. Detta för att representera den enorma bredd området bjuder på! Alla föreningar, verksamheter och individer kan ansöka här.

Anmäl din sällskap här!.

a pair of punks

ROCKKLUBBEN SOM SKA RÄDDA GATAN

Dygnet Runt förklarar vad som ligger bakom i en berättelse om utvecklingsbolag, svartklubbar, en ny stadsdelsatlas och ett par långhåriga punkare som Malmö stad hoppas ska rädda Norra Grängesbergsgatan.

"Om staden ser ett värde i vår verksamhet så vore det bästa att de hjälpte oss att bli den första helt lagliga medlemsklubben. För det är i tryggheten och gemenskap som värdet finns.", säger Carlo Emme.

a question from the street

ETT FRÅGA FRÅN NGBG

Slår ni ner på mig slår ni ner på hela Malmös kulturliv. Jag behövs för att Malmö ska fortsätta vara Sveriges kulturhuvudstad. Jag är en brygga mellan människor och jag skapar möten som annars inte skulle ägt rum. Det var här det mobiliserades när flyktingvågen sköljde in och tusentals personer ankom till Malmö C dagligen. Det är under mina tak som hemlösa och andra i nöd har fått mat och förnödenheter när det inte erbjudits några andra alternativ. Jag frågar mig dagligen: varför pratar ingen om allt det positiva jag bidrar med till Malmö?

Carl Richter NGBG-festivalen

Carl Richter

Begränsningar existerar främst i ens sinne.

Han har startat utomhusdagsfesten Upside i Köpenhamn, överlevde NGBG-regnet, blir inspirerad av klubbposters och Nicklas Johansson. Låt oss presentera: Carl Richter.

people and places on Norra Grängesbergsgatan

PROBLEMGATA ÅR UNGDOMARNAS MÖTEPLATS

För att belysa den kreativa verksamhet som finns på gatan har det sedan två år tillbaka arrangerats en festival på gatan, med syfte att att flytta ut de kreativa verksamheterna som gömmer sig och ha en gatufest.

barn festival på NGBG

BARNFEST ENSKIFTET 6–8 JULI

Man ska kunna vara en aktiv del av innehållet hela tiden. Dessutom vill gärna koppla på föreningsliv och civilsamhälle, så att man på Big Five kan hitta ett nytt intresse man kan ägna sig åt resten av året, säger Pella Ström.

actors from the rear on the theatre staircase

FORDRÄVET

"Vi kliver ifrån den klassiska skolan där allt ska ha en mening. Vi vill vara en lekplats för vuxna där vi tillåter oss att vara fjantiga" - Nystartade scenkonstkollektivet Fördärvet på NGBG 26. Välkommen till grannskapet!

konstmuseum in rosengård?

KONSTMUSEUM I ROSENGÅRD?

Alliansen, MP, V och FI tycker alla att förslaget om en placering i Rosengård är att föredra. S har inte satt ner foten ännu och SD har ett helt annat förslag: Entré.

a stage in the al amili garage

Så blir NGBG 2017

Förra årets succé med festivalen NGBG på Norra Grängesbergsgatan i Malmö har lagt grunden till en ännu större festival i år. Förra årets 13 scener med runt 80 akter har i år blivit 21 scener med 155 akter.

Bateria malmö playing drums

5000 besökare på NGBG 2016

På facebook hittar man bara lovord under söndagen: ”Helt otroligt bra genomfört”, ”fantastisk festival”, ”det var en magisk dag – bästa som hänt på väldigt länge och helt unikt” och ”det kändes som allt det Malmöfestivalen borde vara”. Oskar Ponnert, som bloggade om Norra Grängesbergsgatan i flera år skriver ”Helt fenomenalt. Vilken energi som släpptes lös!”. Musikarrangören Annika Westman har varit i branschen i många år och skriver ”Många hundra festivaler har jag besökt, som musiker, publik eller agent, men NGBG, gatufestivalen på Norra Grängesbergsgatan igår, var verkligen unik.”